Loading...

Beste farmaceuten!

Ik ben Amélie en dit jaar ben ik de schachtentemmer van de Genste Farma Kring. Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de nieuwe leden die zich aansluiten bij de kring.

Jammer genoeg brengt het woord ‘studentenkring’ heel wat negativiteit met zich mee door de recente gebeurtenissen in de media. Ik val direct met de deur in huis; wij vinden dit zelf minstens even degoutant en haten het om door velen in dezelfde categorie geplaatst te worden als Reuzegom. De mensonwaardige praktijken die daar gebeurd zijn, komen absoluut niet overeen met waarvoor een studentenvereniging staat. De GFK is een kring gebonden aan de faculteit en staat dus 100% voor vriendschap, amusement en elkaar helpen doorheen de studie farmacie.

Dat gezegd zijnde ga ik jullie alvast wat informatie geven over de vragen/stellingen die het meest voorkomen als het gaat over een studentenvereniging.

Waarom kiezen voor de Gentse Farma Kring?

Wij farmaceuten bevinden zich in de kleinste faculteit van Gent en vormen dus snel een heel hechte groep. Iedereen kent elkaar en je wordt direct opgenomen in de groep ongeacht het leeftijdsverschil, iets waar we zeker heel trots op mogen zijn!

Waarom zou ik me aansluiten?

1)     Contacten leggen binnen je jaar. Natuurlijk is leuk om samen uit te gaan, maar ook qua studie is dit heel handig. Ik heb persoonlijk heel veel gehad aan mijn medeschachten, waarmee ik samen studeerde in de bib en ook de leerstof mee kon overlopen.

2)     CANTUSSEN: Geen idee wat een cantus is? Geen probleem!! Kom gewoon eens een kijkje nemen op de openingscantus op 26 september. Ik kan je het verzekeren dat je je rot gaat amuseren. Het was voor mij een grote reden waarom ik me heb aangesloten.

3)     Goedkoop bier

4)     Naast leuke feestjes zorgen we ook voor sportactiviteiten en/of ontspanningsmomenten. Het is belangrijk dat studeren genoeg afgewisseld wordt met ontspanning en beweging. 

5)     De oudere jaren begeleiden je doorheen het 1ste jaar. Dit van kleine tips tot samenvattingen tot de beste levenswijsheden.

6)     Het super cliché antwoord dat je vrienden voor het leven maakt. Jullie hebben het waarschijnlijk al heel veel gehoord, maar het is echt waar. Elk jaar gaan er bijvoorbeeld vele samen eens op reis.

7)     De schachtentemmer blijkt nog cv leuk te zijn

 

Hoe zit het met de doop?

Onze doop is helemaal niet zo erg als vele denken. Het is een ervaring die je nooit zal vergeten en je creëert heel snel een band met je leeftijdsgenoten. Voor mij, en vele andere, was de doopweek zelfs één van de grappigste momenten uit heel mijn studententijd.

Het gaan ook totaal niet erover dat oudere studenten nieuwelingen intimideren (zoals de film Ad Fundum doet vermoeden). Een doop gebeurt vooral zodat iedereen ‘hetzelfde’ heeft meegemaakt als je voorgangers en dat schept heel snel een band. Een doop gebeurt dus met dezelfde reden als bij een Scouts/Chiro/KSA … Sterker nog: wij staan onder een veel strengere controle van stad Gent en het FaculteitKonvent. Zo is er een verbod op alcohol en loopt er steeds een vertrouwenspersoon rond (van buiten de kring) die alles in de gaten houdt. Het volledige doopdecreet is te vinden op de site van het FK Gent en kan je altijd eens doornemen. Ik kan je verzekeren dat het je zal geruststellen.

Verkeerde interpretaties/geruchten

               “De doop is zoals bij Reuzegom”

HELEMAAL NIET!! Zoals eerder gezegd vindt niemand, maar dan ook niemand uit de GFK het ook maar een beetje menswaardig wat er daar gebeurd is en hoe ze er vanaf zijn gekomen. Scheer de GFK absoluut niet over dezelfde kam, want de Reuzegom is in onze ogen GEEN studentenvereniging.

               Ik ga niet naar de les kunnen gaan”

FOUT: Wij zijn zelfs verplicht om jullie te laten gaan naar de lessen en er zal dus geen overlap zijn + wij hebben ook gewoon lessen.

               Alleen mensen die geen vrienden hebben laten zich dopen”

Hahahaha nee lol. Natuurlijk heeft iedereen ook gewoon vrienden naast de GFK. De GFK biedt gewoon een snelle manier aan om veel mensen uit je richting te leren kennen, waarbij je ook direct keuze hebt uit verschillende activiteiten om eens samen te gaan doen. Er is dus geen nood om zuur te zijn op mensen die hun sociale kring wat willen uitbreiden en geïnteresseerd zijn in de voordelen ervan. 

“Mijn punten zullen minder zijn”

FOUT IN TEGENDEEL!! De GFK zorgt voor vele samenvattingen en tips van oudere studenten over hoe je het best bepaalde vakken aanpakt. Iedereen uit de kring heeft een eerste jaar farmacie achter de rug en weet dus exact hoe overweldigend alles kan zijn. Wijzelf willen dan ook niks liever om jullie met glans te zien slagen!!

“Ik ga eerst een jaar wachten en mij in het tweede jaar laten dopen”

Je kan dit zeker doen, maar een jaar plezier missen is helemaal voor niks nodig. Het is ook veel leuker om je te laten dopen met mensen uit hetzelfde jaar. Qua planning voor practicums zal het ook ietsje beter uitkomen, omdat activiteiten vooral rekening houden met de agenda van het 1ste jaar.

 

 

Dus volgens mij hebben jullie nu geen enkele reden meer om je niet aan te sluiten! Met vragen over de doop of over de lessen, proffen, etc. kunnen jullie 24/7 bij mij terecht of bij iemand anders van het Doopcomité. Wees dus zeker niet bang om iets aan ons te vragen, wij zijn er om jullie te helpen. Ik wens jullie alvast een goeie start van het academiejaar!!

Ut vivat crescat, floreatque GFK!

Jullie schachtentemmer

Amélie Vandenbroele

 

Het groot geheim!