Loading...

Hallo farmaceuten !

Bij de introductie op de universiteit hoort natuurlijk ook een woordje uitleg over wat waarschijnlijk onderwerp is van vele gesprekken tussen jullie: DE DOOP!

Maar wat houdt deze doop nu eigenlijk in?

Tijdens de doopweek worden jullie gekocht door doopmeesters en/doopmeesteressen, dit zijn ouderejaars farmaciestudenten die zelf ook gedoopt geweest en dus perfect weten wat kan/ niet kan.

Tijdens deze week worden aan jullie beproevingen opgelegd, met als doel jullie te bewijzen om lid te worden van de beste studentenkring van Gent, de Gentse Farma Kring!

Waarom nu de Gentse Farma Kring?

Aangezien wij als farmaceuten ons bevinden in de kleinste faculteit van Gent, bestaat de Gentse Farma Kring uit een hechte groep vrienden.

Iedereen kent iedereen, en we mogen ons trots de studentenkring noemen met één van de actiefste ledengroepen van heel Gent!

Maar waarom zou je je nu laten dopen?

1. Cantussen zijn dan geen verboden terrein meer! Waarschijnlijk heeft nog niemand van jullie ooit een cantus meegedaan, maar ik kan jullie zeggen, betere feestjes bestaan er niet!

2. Met een doop worden er vriendschappen voor het leven opgebouwd, er ontstaat echt een super groepsgevoel.

3. Goedkoop bier!

4. Studeren moet nu eenmaal worden afgewisseld met ontspanning!

5. Voor mij, en vele andere, was de doopweek nog altijd de leukste week van heel mijn studententijd. Dit kan voor jullie net hetzelfde worden!

6. Plezier, drank, …

7. De doopweek zal waarschijnlijk de enigste week in jullie leven zijn waarin je je verstand op nul kan zetten en je eigen grenzen kan verleggen, wat je achteraf echt als een fantastische overwinning op jezelf zal vinden, de voldoening achteraf is enorm!

8. Omdat de temmer dit jaar een ware schoonheid is

Verkeerde interpretatie & geruchten:

o Veel mensen denken dat dopen gaat over kleineren van nieuwelingen. (Zoals de film: Ad Fundum doet vermoeden)

FOUT: Het gaat erover dat je ‘hetzelfde’ moet gedaan hebben als je voorgangers, iedereen die aanwezig is op de cantussen heeft de doop doorkruist. Dit geeft juist de enorme band en sfeer op een cantus.

o Je mag doen met de schachten wat je maar wilt.

FOUT: Er zijn zeer strenge regels van zowel het Faculteitenconvent als de stad gent waaraan je je moet houden. Er doen altijd wilde geruchten de ronde over onmenselijke praktijken, maar ik kan je met 100% zekerheid zeggen dat dat niets dan een leugen is. Je kan er altijd een van ons over komen aanspreken indien je nog twijfels/vragen hebt.

o Ik ga niet meer naar de les kunnen gaan.

FOUT: We zijn verplicht jullie naar elke les te laten gaan die jullie willen volgen, bovendien hebben wij zelf ook lessen.

o Mijn punten gaan minder zijn.

FOUT: Wij gaan jullie juist helpen, uitleg geven, samenvattingen geven… (zelf was ik zonder de cursus fysica die ik destijds van mijn meesters kreeg nooit door fysica 1 geraakt) Wij hebben natuurlijk niet liever dat alle schachten een eerste zit hebben.

o Ik mag niet van mijn ouders.

FOUT: Iets verzwijgen is niet liegen!

o Ik laat mij volgend jaar wel dopen.

HELEMAAL FOUT: Een heel jaar vol plezier missen is dom. En bovendien is het veel leuker om u te laten dopen met mensen uit het zelfde jaar.

De doop blijft natuurlijk 1 groot geheim, maar kort uitgelegd zal uw week er als volgt uitzien:

o Op zondag 30 oktober is er de schachtenverkoop. Iedereen die zelf gedoopt is kan jullie kopen. (opbieden)

o Op maandag, dinsdag en woensdag: Diegene die jullie gekocht hebben mogen jullie ‘taken’ geven. Dit blijft meestal beperkt tot het kot van je meester stofzuigen en enkele pintjes drinken.

o Dinsdag is er de buitendoop.

o Woensdag is er een cantus waar elke schacht een individuele opdracht krijgt. Op het einde van deze cantus krijgen jullie je lintje en zijn jullie waardige schachten.

Dus toekomstige schachten, volgens mij hebben jullie nu geen enkele reden meer om jullie niet te laten dopen!

Met vragen over de doop of over lessen, proffen, enzovoort kunnen jullie 24/7 bij mij terecht of bij iemand anders van het Doopcomité, heb zeker geen schrik om het ons te vragen, wij zijn er om jullie te helpen!

Twijfel je nog over de beloning achteraf? Probeer dan zeker eens af te komen naar onze activiteiten in de eerste feestweek, en vooral dan naar de OPENINGSCANTUS en 1e BACH-WEEKEND ,hierna zijn jullie sowieso 100 procent overtuigd! Verdere info volgt later!

Ut vivat crescat, floreatque GFK!

Jullie schachtentemmer

Yari Dehoucke

 

Het groot geheim!