Loading...

Farmaceuten en sympathisanten,

Dit jaar wordt de Gentse Farma Kring vertegenwoordigd door twee toppers: Jasper en Fauve, Praeses en Vice, afkomstig uit respectievelijk Denderleeuw en Sluis. Samen met de andere praesidiumleden gaan wij voor jullie dit academiejaar zo aangenaam mogelijk maken. Wij bieden jullie een zo breed mogelijke waaier aan, zodat er voor ieder wel wat wils is. Wij organiseren cultuuruitstapjes, sportactiviteiten, de boekenverkoop, studiehulp en natuurlijk niet te vergeten de legendarische Farma Feestjes!

Eerst een klein stukje geschiedenis. De Farma werd opgericht op 27 maart 1933 toen nog genaamd ‘Farmacia’. Vanaf de eerste dag heeft Farmacia zich geprofileerd als één van de meest actieve en amusante studentenkringen. Dit is tot op heden nog steeds het geval. De enige verandering is dat de naam veranderd werd in 1997 naar de ‘Gentse Farma Kring’ ook wel gekend als het GFK.

Een studentenvereniging is meer dan enkel feesten. Wij verzorgen al jaren de boekenverkoop. Hierdoor hebben jullie de juiste cursussen op tijd en bovendien aan een gereduceerd tarief.

Naast de lessen en het studeren is er natuurlijk ook nood aan ontspanning, het blijft immers je studententijd! Hiervoor zorgen onze twee feestjes, Tanse en Ginger.  Zij hebben verschillende concepten uitgedokterd om jullie een beestig jaar te bezorgen! Het grote startschot is de fantastische openingsfuif in de Vooruit op 11 oktober, samen met onze vrienden de Hermes (studentenvereniging der industrieel ingenieurs, kaarten te verkrijgen bij het praesidium, de Salamander, Delirium Overpoort en The Zone). Naast dit groot evenement zijn er nog talrijke andere themafeestjes. Buiten deze topfeestjes is er elke maandagavond onze kringavond @ Coulissen.

Deze feestjes kunnen natuurlijk hier en daar zorgen voor een klein bierbuikje, maar wij voorzien ons op alles! Onze Sportjes, Oona en Yari, zorgen voor de nodige motivatie om de kilo’s er terug af te trainen. Tennis, voetbal, zwemmen, basketbal, rugby voor elke sporter/amateur wat wils! Met als hoogtepunt de Farma-skireis! De bestemming van dit jaar houden we nog eventjes geheim ;). Hier combineren we alles: skiën, snowboarden, maar zeker niet te vergeten de après-ski feestjes en uiteraard de gratis vaten!

Erza is de culturele kwast van ons gezelschap. Zij organiseert onder andere brouwerijbezoek, beerpongtornooi etc.

Tijdens al deze activiteiten gebeurt er veel. Wij hebben de nodige pers klaarstaan die alles vastlegt zodat deze momenten voor altijd bij ons blijven. Dit doen we in het maandelijks boekje, de HCL. Hierin vind je verslagen van de activiteiten, wist-je-datjes, interessante artikels en interviews met boeiende personen. Ook is er een online versie te vinden, zodat de buitenwereld kan weten wat er zich allemaal afspeelt achter de muren van de Gentse Farma Kring. Maar geen nood, de wist-je-datjes komen niet online te staan ;).

We willen nog even een misverstand uit de weg ruimen. Iedereen is welkom op onze activiteiten. Wij organiseren voor de hele faculteit en niet enkel voor de gedoopten (uitgezonderd de cantussen). Wij hopen dat we jullie talrijk mogen ontvangen. Aan allen die aanwezig zullen zijn: PROFICIAT! Aan allen die niet aanwezig zullen zijn: GENE PROFICIAT

Hopelijk kunnen we er dit jaar een topjaar van maken!

Wij hebben er alleszins héél veel zin in, ik hoop jullie ook!

Ut vivat, crescat floreatque, GFK! Uw Praeses & Vice Jasper en Fauve 

 

Lees meer over De Gentse Farma Kring